Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo - Ledeč B- Staré Ransko (A-tým)

25. 10. 2010

12. kolo – Ledeč B - Staré Ransko 3:3 (1:0)

 

 

 

Sestava:

 

Tomáš Slanař

 

 Štěpán Janáček                Roman Kafka                   Tomáš Málek

 

               (Pavel novosad)

 

Michal Janáček

 

Tomáš Dohnal                   Pavel Novosad                  Ondra Mišinger

 

                                         (Jirka Janáček)                                        

 

 

 

          Roman Brychnáč                 

 

  Jirka Janáček                                              Petr Machovec

 

                 (Zdeněk Zvolánek)

 

 Branky:  1x Pavel Novosad; 1x Roman Kafka; 1x Michal Janáček

 

           

Šlágrem předposledního podzimního kola byl duel Spartaku s aktuálním lídrem okresního přeboru Ledčí B, která hrála na domácím hřišti.

 

            Domácí byli od začátku utkání lepším týmem a dokazovali, že čelo okresní soutěže hrají už několik let právem. Naše mužstvo naopak spoléhalo na kvalitní obranu, která už také dlouhodobě patří podle počtu inkasovaných branek k špičce okresního přeboru. Přesto že technicky byli domácí lepší, do první šance jsme se hned v úvodu dostali my. Ledeč ztratila na polovině hřiště míč a Jirka Janáček s Petrem Machovcem měli dobrou příležitost k výpadu do jinak kompaktně hrající domácí obrany. Petrovu střelu z hranice šestnáctky však na poslední chvíli domácí obránce zablokoval. Ve dvacáté minutě "daroval" sudí domácím standardku z pravé strany. Ledečský útočník na první tyči centrovaný míč prodloužil na svého spoluhráče, který měl na zadní tyči dostatek prostoru a pohodlně hlavou zakončil (1:0). Ledeč měla i dál herně navrch a vypracovala si další příležitosti. Při jedné z nich s ale skvělým zákrokem blýsknul Tomáš Slanař a při další hlavičkoval osamocený domácí útočník mimo branku. Víc už toho domácím naše obrana nedovolila. My jsme se na druhé straně dostávali k soupeřově brance jen sporadicky a tak poločas skončil těsným vedením domácích.

 

            V druhé půli už převaha domácích nebyla tak výrazná a ne jejich polovinu jsme se dostávali častěji. Přesto jsme po naší individuální chybě podruhé inkasovali, když jsme domácímu útočníkovi zpracovali a přenechali míč a ten s přehledem zakončil k levé tyči (2:0). Ani to nás však nesrazilo a dál jsme hráli aktivněji dopředu. První varování domácím vystavil Pavel Novosad, když se dostal k prodlouženému centru s poloviny hřiště a první trefil jen levou tyč domácí branky. O pár minut později už byl ale úspěšný, když využil chybu domácího brankáře a hlavou z hranice šestnáctky prodloužil centrovaný míč z poloviny hřiště až do domácí sítě (2:1). Vůbec centrované míče do pokutového území dělali domácím v druhém poločase problémy a byly klíčem k našemu vyrovnání. Předtím jsme však ale ještě jednou inkasovali. Domácí útočník prošel po naší levé straně, poslal míč do šestnáctky, kde měl druhý útočník Ledče dostatek prostoru a času na pohodlné zakončení a zvýšil opět na dvoubrankový rozdíl (3:1).  Hra na hřišti  se trochu přiostřila a rozhodčí začal kupit nepřesné výroky. To fotbalu moc neprospělo a hra se začala kouskovat. To domácím vůbec nevyhovovalo, ztratili výhodu svého fotbalovějšího pojetí hry a postupně se dostávali pod tlak. Ten vyústil v naší druhou branku. Jirka Janáček vrátil přetažený centr zpět před branku, kde se prosadil Roman Kafka a hlavou snížil na 3:2. Domácí zaskočeni vývojem utkání se začali obávat o výsledek a soustředili se hlavně na bránění, ale obrany našich vysokých hráčů jim dělala problémy. Příležitost vyrovnat měl na hlavě po rohu z pravé strany Jirka Janáček, ale jeho pokus domácí brankař reflexivně vyrazil. Míč vyrazil ale jen k Zdeňkovi Zvolánkovi, který byl u postraní čáry faulován a následný centr přetavil ve vyrovnávací gól Michal Janáček (3:3) Do konce utkání se už nic zásadního nestalo, a tak jsme na hřišti, kde často nebodujeme, získali cenný bod.

 

            Přesto, že domácí byli lepším a fotbalovějším mužstvem, získali jsme cenný bod. Škoda chyb, po kterých jsme lacino inkasovali, ale celé mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost a vůli až do konce zápasu. Tak, jako se nám v minulém utkání nedařilo v koncovce, tentokrát jsme z několika málo šancí vytěžili 3 branky a jeden bod, se kterým můžeme být vzhledem k průběhu utkání spokojeni. V dalším týdnu nás čeká dohrávka v Jeřišně (čtvrtek 28.10 od 14:30) a v sobotu  od 13:30 poslední utkání podzimní části opět s těžkým soupeřem z Lipnice, tentokrát na domácím hřišti.

 

 

Za kolektiv hráčů Pavel Novosad 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář