Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. kolo - Staré Ransko - Lipnice (A-tým)(261)

3. 11. 2010

13. kolo – Staré Ransko – Lipnice 1:0 (3:0) 

 

 

Sestava:

                                                        Josef Žák

 

                  Tomáš Málek              Roman Kafka            Pavel Novosad        

 

 

 

Michal Janáček

 

Tomáš Dohnal           Michal Ročárek         Ondra Mišinger

 

                                                          

 

                Roman Brychnáč                 

 

Jirka Janáček                                     Petr Machovec

 

                   (Zdeněk Zvolánek)

 

 Branky:  2x Jirka Janáček; 1x Petr Machovec

 

 

Poslední utkání podzimní části jsme sehráli na domácím hřišti a na pořadu byl atraktivní soupeř z čela tabulky - mužstvo Lipnice. Navíc se podle průběžného stavu skóre potkalo mužstvo s nejproduktivnějším útokem (St. Ransko) a nejlepší obranou (Lipnice).

 

Od začátku se hrál opatrný fotbal a obě mužstva spoléhala především na pozornou obranu. Přesto že bylo vidět dost nepřesností a zbytečných ztrát míčů na obou stranách, žádná z chyb nepřinesla vyloženou šanci. Největší šancí hostů v prvním poločase byl náběh jejich záložníka na prodloužený míč za obranu. Byl však dobře tísněn Ondrou Mišingerem, a tak se k zakončení nedostal. V prvním poločase se ještě jeden z Lipnických útočníků prezentoval přesnou střelou z hranice šestnáctky, ale tu Josef vyrazil těsně nad. To bylo do přestávky ze strany hostů asi vše. Na druhé straně se k zakončení dostal po průniku z levé strany Ondra Mišinger. Jeho pokus však brankář kryl. Skóre utkání otevřel až Jirka Janáček, když se po sérii rychlých krátkých přihrávek před pokutovým územím dostal za překvapenou obranu hostů a sám proti brankáři se nemýlil (1:0). Od té doby jsme měli mírnou převahu a hrálo se víc na polovině hostů. Mimo to jsme měli i hodně standardních situací. Žádnou z nich jsme však nedokázali využít, a tak jsme do kabin šli s nejtěsnějším možným vedením.

V druhé půli byla naše převaha ještě citelnější, a často se hrálo jen na polovině hostů. Většinou však jen po šestnáctku a dlouho bez brankového efektu, a tak s vědomím kvality útočníků hostů nebylo stále nic rozhodnuto. Zhruba v 70. minutě zachytil Pavel Novosad přihrávku na útočníka hostů, poslal dlouhý míč za obranu až k nabíhajícímu Jirkovi Janáčkovi, a ten přidal přesnou trefou svoji druhou branku v utkání (2:0). Krátce nato utekl znovu Jirka po pravé straně, od rohového praporku centroval před branku, kde chyboval brankář hostů, když neudržel míč v rukách a ten téměř z brankové čáry dorazil do sítě Petr Machovec (3:0). Přesto, že hosté hráli aktivně až do konce, nepustili jsme je v druhém poločase do vážnější šance a dvěma přesnými zásahy jsme potvrdili vedení z prvního poločasu. Do konce utkání měl ještě po přihrávce Jirky Janáčka dobrou šanci Roman Brychnáč, ale z úhlu trefil jen boční síť. Do konce už se skóre nezměnilo a tak jsme zaslouženě zvítězili 3:0

Přestože výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, nebylo to jednoduché utkání. Soupeř předvedl kvalitní a férovou hru. Mužstvo zaslouží pochvalu za zodpovědný týmový výkon všech hráčů, který také pomohl k druhé vychytané nule v řadě.

Vítězstvím v posledním kole jsme si udržely těsný kontakt se špicí tabulky a po podzimní části nám patří 3. příčka s jednobodovou ztrátou na druhou Ledeč a dvoubodovou ztrátou na vedoucí Lučici. Myslím, že po podzimu můžeme být spokojeni. Všem hráčům přeji příjemný zasloužený odpočinek během zimní přestávky. Předpokládaný začátek přípravy bude v sobotu 22. 1. 2011  dopoledne v Krucemburku. Zhruba v polovině února počítejte se soustředěním ve Svratce (prodloužený víkend čtvrtek - neděle) Doufám, že se sejdeme v co nejhojnějším počtu. Vše bude upřesněno po novém roce.

 

 

 

 

 

 

 

Za kolektiv hráčů Pavel Novosad

 

 

 

 

           

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář