Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. kolo Staré Ransko - Jeřišno (A-tým)

29. 3. 2011

14. kolo – Staré Ransko – Jeřišno 2:1 (1:1)

Sestava:

Josef Žák

 

                 Tomáš Málek                       Roman Kafka          Pavel Novosad        

                     

Michal Janáček

Tomáš Dohnal                   Michal Ročárek                   Ondra Mišinger

                                     (Luboš Ondráček)                                       

 Roman Brychnáč 

               

Jirka Janáček                                              Petr Machovec

                          (Zdeněk Zvolánek)

 

 Branky:  2x  Petr Machovec

           

 

            První jarní mistrovské utkání se nám přijel představit soupeř z Jeřišna , který nás dokázal v minulých zápasech pěkně potrápit. Bohužel to nebylo jinak ani tentokrát. Začátek utkání zpestřila gratulace Jiřímu Šiklovi k jeho nedávnému  jubileu a tímto ještě jednou vše nej za všechny.

Již od prvního výkopu jsme byli lepším mužstvem, snažili jsme se o kombinaci a hlavně dostat míč co nejvíc na zem. Těžký terén však obě tyto věci zdárně znemožnoval a to nahrávalo spíše soupeři, který s taktikou nakopávaných míčů za naší obranu slavil v 15. minutě první jarní gol. Po nesmyslném odpískání zákroku T. Málka u postraní čáry zahrávali hosté trestný kop. Dlouhý centr jsme dokázali ještě odvrátit, ale z nedůrazného odkopu se dostal balon k již volnému hráči, který si věděl s šancí rady a hned z první otevřel skore 1:0. Inkasovaný gol nás na kolena  nedostal, stale jsme pokračovali v nátlaku na hostující bránu a ve 22.min jsme nastřelili J.Janáčkem pravou tyč. Poté přišla další šance, tentokrát hlavička P.Novosada z rohového kopu trefil hlavou míč opět do tyče hostující brány. Po dalších cca.třech nevyužitých golových šancí jsme se konečně dočkali golu take my. Ve 36.min po pěkné akci Novosad-Janáček-Machovec posledně jmenovaný dostal míč až za hostující obranu a střelou po zemi do protipohybu brankáře srovnal poločasové skore1:1!!! Do poločasu měli však hosté také velkou šanci, když střelu z dálky náš golman kontroloval jenom do tyče.

Po přestávce jsme se pustili do dobývání hostující obrany, ve snaze strhnout vedení na svoji stranu. Hosté se v  podstatě po zbytek zápasu k ničemu zásadnímu již nedostali a my jsme se zase nemohli prosadit po celou druhou pulku v koncovce. Nedařilo se nám kombinovat po zemi, hra byla rozkouskovaná chybami rozhodčího, který začal rozdávat žluté karty za všechno možné. Nejprve neuznal gol J.Janáčkovi, který čistě obešel i brankáře, poté nedovolil pro další otočený faul skorovat z kopačky P.Machovce. Ani krásný fotbalový moment, kdy Petr Machovac pustil mezi nohama přihrávku Michala Ročárka až do pokutového území na z leva nabíhajícího Romana Kafku neskončil vedoucí brankou. Romanova tvrdá střela z první jen zazvonila na břevno branky hostů. I hosté v druhém poločase trefili brankovou konstrukci, ale Josefa zachránila dobře postavená tyč. Nakonec jsme se ale dočkali a po serii rohových kopů se k odraženému míči dostal nikým nehlídaný Petr Machovec a z jednoduše vypadající situace strhnul vedení na naší stranu 2-1!!! V posledních minutách se domácí dostali ještě k několika  šancím jako byla střela Brychnáče, střela Ročárka a  pěkná akce  Mišingra s Dohnalem, ale ani ta však brankou neskončila, a tak utkání skončilo už beze změny.

I když se nám herně nedařilo, všichni hráči se snažili, aby všechny body zůstali doma, a to se po dlouhém trápení podařilo, pochvalu si zaslouží všichni, kdo se na tomto vítězství podíleli.

V příštím kole zajíždíme na hřiště Veselého Ždáru, kde se dá očekávat podobný průběh zapasu.

Názor mužstva zpracoval Brychnáč R.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blahopřání

J.Mísař,1. 4. 2011 13:25

Blahopřeji k vítězství,je dobře,že se jarní odvety podařilo odstartovat výhrou!I na tyče a břevna jsme byli úspěšnější.
Teď ještě vítězství potvrdit ve Žďáře,tak se chlapi držte!
Honza