Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. kolo Staré Ransko - Golčův Jeníkov (A-tým)

11. 4. 2011

16. kolo – Staré Ransko – Golčův Jeníkov 5:0 (0:0)

Sestava:

Josef Žák

 

                 Tomáš Málek                       Roman Kafka          Pavel Novosad        

                     

Michal Janáček

Tomáš Dohnal                   Michal Ročárek                   Ondra Mišinger

                                                          

 Roman Brychnáč 

               

Jirka Janáček                                              Petr Machovec

                          (Zdeněk Zvolánek)                                          (Petr Mitáček)

 

 Branky:  2x  Jirka Janáček, 1x Michal Ročárek, 1x Zdeněk Zvolánek, 1x Petr Mitáček

           

 

            Druhé jarni představení před domácím publikem přineslo možnost napavit si reputaci po remízovém zaváhání z minulého kola. Hrálo se za poměrně pěkného ale dost větrného počasí. Přesto si ale diváci nakonec mohli přijít na své a vidět 5 hezkých gólů.

Již od prvního výkopu jsme byli lepším mužstvem, ale jako už mnohokrát nás trápila koncovka. Domácí obrana hrála kompaktně a až na jedno zaváhání, kdy za svá záda pustila hostujícího útočníka, který ale z hranice šestnáctky pálil vysoko nad, byla spolehlivá. Na druhé straně měl možnost otevřít skóre zápasu Jirka Janáček, ale na několikrát pálil z blízka jen do brankáře hostů. V dobré příležitosti byl i Petr machovec, ale pálil vedle. Na brankáři hostů ztroskotal i Tomáš Dohnal, který dostal krásný pas za  obranu. Když  pak v rozhodující chvíli odskočil při zakončení míč z nohy i Romanu Brychnáčovi a o chvíli později při jeho druhém pokusu zachránilo hosty břevno, skončil poločas bez branek.   

Po přestávce jsme se opět pustili do dobývání soupeřovy branky a krátce po začátku poločasu se diváci konečně dočkali. Aktivně hrající Roman Brychnáč byl při průniku do soupeřova vápna zastaven nedovoleně a Jirka Janáček nařízenou penaltu s přehledem proměnil (1:0). Tím zlomil kouzlo brankáře hostů a přinesl klid na naše kopačky. Krátce na to měl možnost zvýšit z rohového kopu Pavel Novosad, ale z dobré pozice nikým neatakován hlavičkoval nad. Jeho zaváhání ale po chvilce hry napravil opět Jirka Janáček a svou druhou trefou v utkání definitivně zvrátil zápas na naši stranu (2:0). Když se pak ještě po pěkné individuální akci po levé straně prosadil Michal Ročárek (3:0) a hosté směrem dopředu nebyli příliš nebezpeční, nebylo o vítězi pochyb. Přesto zhruba v polovině poločasu hosté Josefa Žáka překonali, když zblokovanou střelu hlavou dorážel druhý Jeníkovský útočník. Čisté konto však na brankové čáře zachránil Michal Janáček. V závěru utkání se ještě brankově prosadili Zdeněk Zvolánek, který si v zakončení počínal jako starý mazák a Jeníkovského brankáře ze stejného místa, jako předtím Michal Ročárek doslova nachytal na švestkách (4:0) a v poslední minutě Petr Mitáček, za kterým sklapla ofsajdová past hostujících obránců naprázdno a on s přehledem uzavřel účet zápasu na 5:0.

Přestože výsledek vypadá jednoznačně, nerodilo se vítězství hlavně v první půli snadno. Celé mužstvo zaslouží pochvalu za trpělivou hru a zodpovědný výkon. V příštím kole nás čeká souboj o vedoucí příčku proti Lučici, která si bude chtít upevnit svoje postavení v tabulce a napravit ztrátu bodů z posledního kola v Mírovce. Poslední vzájemný zápas skončil remízou 3:3, kdy jsme během poslední čtvrthodiny ztratili vedení 3:0

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář