Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. kolo Staré Ransko - Mírovka (A-tým)

26. 4. 2011

18. kolo – Staré Ransko – Mírovka 4:0 (1:0)

Sestava:

Josef Žák

 

                 Tomáš Málek               Roman Kafka          Pavel Novosad        

                     

Michal Janáček

Tomáš Dohnal                   Michal Ročárek                   Ondra Mišinger

                   (Luděk Strašil)                                                  

 Roman Brychnáč 

               

Honza Ročárek                                              Petr Mitáček

                       

 

 Branky:  1x  Tomáš Dohnal, 1x Roman Brychnáč, 1x Michal Ročárek, 1x Petr Mitáček

           

 

            Další domácí utkání přivedlo na hřiště Spartaku mužstvo Mírovky, která v předminulém kole obrala o body vedoucí Lučici a před vzájemným duelem ji patřilo 4. místo hned za námi. Poslední rovnání sil na podzim zkončilo remízou 1:1.

Mírovka hrála po celý zápas velice aktivně a v úvodu utkání byla možná o něco lepším mužstvem. A právě hosté měli velkou možnost otevřít skóre zápasu. Nedůrazný odkop z naší obrany se dostal jen k útočníkům hostů, právě ve chvíli, kdy byl zbytek mužstva vytažený dopředu a hosté se tak rozestoupenou obranou dostali až před Josefa Žáka.  Ten však skvělým a důležitým zákrokem vychytal Petra Mareše a položil tak základ budoucímu úspěchu. Tuto chybu jsme tedy bez úhony přečkali a postupně jsme se stávali lepším mužstvem. Od té doby už hrála obrana spolehlivě a podporovala útočné snahy zbytku mužstva. Po rychlém přechodu do útoku se k dlouhému centrovanému míči dostal ve vápně Honza Ročárek a vybojoval ho pro Tomáše Dohnala, který poslal svůj tým do vedení (1:0). Hrál se poměrně kvalitní a vyrovnaný fotbal a do poločasu už se skóre neměnilo.  

Po přestávce se obraz hry moc nezměnil, ale naštěstí se nám brzy podařilo přidat druhou branku. Na pravé straně opět dobře zafungovala spolupráce Tomáše Dohnala a Honzy Ročárka, který přesně nacentroval před branku, kde se z blízka hlavou nemílil Roman Brychnáč a zvýšil na 2:0. To přineslo klid na naše kopačky a obrana hostí od té doby dělala pod tlakem naší hry stále více chyb. V pohodě hrající Roman Brychnáč mohl přidat další branku a v podstatě už překonal brankáře, ale pomezní rozhodčí nesprávně posoudil celou situaci a pro údajný ofsajd celou akci zastavil. To krátce na to napravil Michal Ročárek, který se po autu z levé strany uvolnil na středu hřiště a krásnou střelou potřetí překonal brankáře hostů (3:0). Přesto, že hosté prohrávali, hráli stále aktivně do předu a několikrát se dostali i do dobré šance. V jednom případě pomáhal našemu brankaři Michal Janáček a při největší šanci hostů zachránilo Josefovi Žákovi čisté konto dobře postavené břevno. Krátce před koncem využil ještě Petr Mitáček liknavosti a nedůrazu hostujícího obránce, obral ho o míč a sám proti brankáři s přehledem zakončil. Uzavřel tak účet zápasu na konečných 4:0

Přestože výsledek vypadá jednoznačně, hrál se velice vyrovnaný zápas a hosté byli kvalitním soupeřem. Velkou zásluhu na vítězství měl skvělý zákrok Josefa Žáka v úvodu utkání a samozřejmě soustředěný a kvalitní výkon celého mužstva. Díky také patří všem hráčům z lavičky, kteří nás v komplikované situaci přišli podpořit, i když se všichni na hřiště nedostali, ceníme si jejich přístupu. V příštím kole hrajeme opět doma a čeká nás mužstvo Šlapánova, které bojuje o záchranu a v jarní části se mu poměrně daří. V minulém kole doma zvítězili nad Ledčí 1:0, takže přesto, že je to soupeř z druhého konce tabulky, nelze očekývat jednoduché utkání. A tak pokud máte chuť, přijďte nás podpořit.

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář