Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. kolo - Světlá "B" - Staré Ransko (A-tým)

6. 6. 2011

24. kolo – Světlá „B“ - Staré Ransko 2:3 (1:2)

Sestava:

Josef Žák

 

                 Tomáš Málek               Roman Kafka          Pavel Novosad        

                (Luděk Strašil)  

Pavel Sodomka

Tomáš Dohnal                   Michal Ročárek                   Ondra Mišinger

                                                          

           

 Roman Brychnáč 

               

Jirka Janáček                                              Petr Machovec

                             

 

 Branky:  2x Petr machovec, 1x Roman Brychnáč

           

 

            Na závěr letošního ročníku nás čekají 3 soupeři z obcí nad Sázavou a všichni patří k těm kvalitnějším z naší soutěže. Prvním soupeřem z „posázavského trojboje“ byla rezrva Světlé. Na jejich hřišti jsme už dlouho nevyhráli a ani tentokrát se vítězství nerodilo lehce.

Utkání začalo oboustranným oťukáváním, ale dá se říct, že v prvním poločase jsme byli lepším mužstvem a dostali jsme se i do dobrých příležitostí. Přesto skóre otevřeli domácí. V 10. Minutě poznal Josef Žák na vlastní kůži zrádnost oficiálního míče posledního fotbalového šampionátu "žabulána"a vcelku nenápadnou střelu z dálky neudržel ve svých rukavicích a lacinou brankou pomohl domácím k vedení (1:0). Naše odpověď na sebe naštěstí nenechala dlouho čekat a po pěti minutách už bylo srovnáno. Tomáš Dohnal zaútočil z pravé strany. Jeho pokus domácí brankář ještě kryl, ale odražený míč dopravil důrazně za brankovou čáru Petr Machovec (1:1). Pak jsme měli ještě několik šancí, ale ani efektní nůžky Petra Machovce, ani zakončení Jirky Janáčka brankou neskončily. Prosadil se až Roman Brychnáč, který se v pokutovém území proháčkoval mezi třemi obránci od pomezní čáry až na roh malého vápna a místo avizované přihrávky překvapil brankáře strelou do odkryté branky, která ještě s přispěním domácího obránce skončila v brance (1:2). I domácí se dostali do šance, ale jejich zakončení nebylo přesné, a když se nepískala ani penalta na druhé straně po faulu na Tomáše Dohnala, tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

V druhém poločase domácí vystřídali a posílili ve středu hřiště a byli o dost aktivnější. Navíc se hrálo v poměrně horkém počasí, a tak síly rychle ubývaly. Převahu měli spíš domácí a my jsme hrozili spíš jen z protiútoků. Do souvislejších akcí na polovině soupeře jsme se už moc nedostávali. O to byly ale naše protiútoky nebezpečnější. Po jednom takovém úniku nahrával Jirka Janáček Petrovi Machovcovi, ten však nevyužil skvělé pozice k zakončení ani ještě dobře postaveného Michala Ročárka a jeho pokus skončil mimo. Reputaci si však napravil o chvíli později, kdy obdobnou akci společně s Jirkou Janáčkem vyřešili o poznání lépe a druhou brankou v utkání zvýšil na 1:3. Stejně jako my v první půli i domácí teď odpověděli velice rychle. Domácí útočník se individuelně prosadil podél levé lajny a svému spoluhráči naservíroval dobře načasovanou přihrávku. Druhý domácí útočník už měl jednoduchou pozici a z blízka snížil na 2:3. Do konce už jsme se spíš jen bránili a Josef Žák musel ještě několikrát zasahovat, ale svůj tým tentokrát podržel, a tak jsme těsné vedení uhájili až do konce.

Získali jsme cenné vítězství na hřišti soupeře, kde často nevyhráváme. Skvělé výkony předvedli oba dorostenci Pavel Sodomka i Luděk Strašil. První jmenovaný odehrál celé utkání, a nebyl jen „záplatou v nouzi“ za vyloučeného Michala Janáčka, ale odehrál kvalitní utkání s velkým přehledem a jeho výkon je příslibem do budoucnosti.  Hrál se poměrně dobrý fotbal na kvalitním hřišti a zisk všech bodů je výsledkem zodpovědného a poctivého výkonu celého mužstva. Příště nás čeká poslední domácí utkání opět proti kvalitnímu soupeři z Ledče „B“, tak nás přijďte v 16:30 podpořit…

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář