Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. kolo - Staré Ransko - Ledeč B (A-tým)

15. 6. 2011

25. kolo – Staré Ransko - Ledeč "B" 4:0 (3:0)

Sestava:

Josef Žák

 

                 Tomáš Málek                 Roman Kafka          Pavel Novosad        

                                                                    (Petr Mitáček)
      

          Michal Janáček         

Tomáš Dohnal                      Michal Ročárek                   Ondra Mišinger

                                                          

                    Roman Brychnáč                 

Jirka Janáček                                              Petr Machovec

              (Zdeněk Zvolánek)

 

 Branky:  1x Jirka Janáček, 1x Roman Brychnáč, 1x Tomáš Dohnal, 1x Petr Machovec

           

            Druhý díl "posázavského trojboje" přinesl přímý souboj o druhou příčku celkového pořadí v letošním , mezi námi a Ledčí B.  Postavení obou mužstev v tabulce, i fotbalová kvalita soupeře, tedy slibovaly zajímavé utkání.

            Vývoj utkání předznamenal hned v úvodu Jirka Janáček a ještě než se někteří diváci stihli usadit, otevřel skóre zápasu. Díky důraznému napadání využil hrubky Ledečských zadáků, kteří jsou zřejmě zvyklí na trochu více střižený trávník. K malé domů na hostujícího brankáře se dostal jako první a nikým neatakován měl pak dostatek času pohodlně zakončit do prázdné branky (1:0).  Dá se tak říct, že hlavní asistenci na úvodní brance měl mimo Ledečského stopera Jirkův bratr Michal, který se o domácí trávník stará. Hosté měli ale vzadu problémy i nadále a další nepřesnost v jejich rozehrávce mohl opět po důrazném napadání potrestat Roman Brychnáč. Ledečtí zadáci však svoje zaváhání na poslední chvíli napravili. O chvíli později se k pohotovému zakončení dostal i Petr Machovec, ale jeho střelu zastavila tyč. Úvod utkání tak nečekaně vyzněl jasně pro Spartak.  Po dalším závaru před brankou hostů se v pokutovém území dobře zorientoval Petr Machovec a Ondra Mišinger. Druhý jmenovaný pak zpětnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky volného Romana Brychnáče, který přesnou střelou zvýšil na 2:0. Pak hosté dobrým pohybem a kombinací ve středu hřiště vyrovnaly hru a šance se střídali na obou stranách.  V jedné z příležitostí se sám  proti brankáři neprosadil Jirka Janáček, naopak na druhé straně se dvakrát vytáhl Josef Žák, který v trochu divoké čtvrthodině, kdy měli naopak navrch hosté svůj tým podržel. Paradoxně když měli hosté největší tlak jsme udeřili potřetí. Tomáš Dohnal unikl po pravém křídle a svůj únik zakončil přesnou střelou, která o zadní tyč skončila v brance (3:0)

   V druhém poločase se hrál vcelku vyrovnaný fotbal, ale šancí už tolik nebylo. Hosté hrály stále svoji hru s dobrou kombinací po celém hřišti. Prostřídali a dali příležitost mladším hráčům. A protože Ledeč patří k těm solidním soupeřům, utkání se dohrávalo vcelku v klidné atmosféře. Závěr utkání přinesl ještě drobnou úpravu skóre, když se v pokutovém území uvolnil Michal Ročárek a přihrávkou do volného prostoru připravil dobrou pozici pro Petra Machovce. Ten se nemýlil a přesnou střelou upravil na konečných 4:0

   Na první pohled jednoznačný výsledek neodráží skutečný průběh utkání. Ledeč byla kvalitním soupeřem a měla i několik dobrých šancí. Hosté však udělali několik hrubých chyb a naše mužstvo tentokrát podržel brankář, který zaslouženě udržel čisté konto. Zbytek mužstva podal dobrý výkon a vítězství nad kvalitním soupeřem je tak velmi cenné, i proto, že nám jedno kolo před koncem letošní sezony zajistilo konečné 2. místo. Rovněž je rozhodnuto o vítězi OP. Vítězstvím nad Jeřišnem 4:3  si Lučice vybojoval postup do B-třídy. Letošní ročník zakončíme 18.6. na hřišti Lipnice.

Za kolektiv hráčů napsal Pavel N.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář