Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo - Golčův Jeníkov - Staré Ransko (A-tým)

23. 8. 2010

3. kolo – Golčův Jeníkov - Staré Ransko 2:3 (0:1)

 

Sestava:

Josef Žák

 

Jirka Čermák                   Roman Kafka                   Pavel Novosad

Michal Janáček

Zdenek Zvolánek            Roman Brychnáč            Ondra Mišinger

                                         Michal Ročárek            (Tomáš Křesťan)

 

 

Petr Machovec                                                 Tomáš Málek

 (Luboš Ondráček)                                          (Adam Havlíček)

 

 

 Branky: 2x Petr Machovec, 1x Roman Brychnáč,   

     

                První venkovní zápas jsme sehráli na hřišti Golčova Jeníkova, který měl za sebou neúspěšnou páteční dohrávku 1. kola.  

            Utkání začalo oboustranně opatrně a v úvodních minutách neměl nikdo navrch. Hrálo se hlavně ve středu hřiště bez náznaku šance na obou stranách. První, kdo ohrozil soupeřovu branku, byli nakonec domácí, když po rohovém kopu dostal trochu víc prostoru domácí vysoký útočník a protlačil se až k zakončení. Jeho hlavička naštěstí nebyla přesná. To bylo ze strany domácích v prvním poločase z vážnějších příležitostí ale všechno. S postupem času jsme získávali převahu a velkou zásluhu na tom měli ve středu dobře hrající Michal Ročárek a Roman Brychnáč. První branka přišla asi po 20-ti minutách hry po chybě domácích na polovině hřiště. Ondra Mišinger vybojoval míč na levé straně a míč následně dostal do střelecké pozice Tomáš Málek. Jeho střelu z úhlu domácí brankář vyrazil zpět k němu, a ten už napodruhé volil přihrávku na penaltu na volného Petra Machovce. Ten měl dost času na zpracování míče a chladnokrevné zakončení (0:1). To domácí zaskočilo a během následujících 5-ti minut nás pustili do dalších brankových příležitostí. Žádná z nich ale bohužel neskončila brankou. Největší z příležitostí bylo asi břevno Petra Machovce, který dohrával odražený míč po pěkné střele Michala Ročárka z levé strany.

            I v úvodu druhého poločasu jsme byli lepším mužstvem a potvrdili jsme to i střelecky. Petr Machovec prodloužil dlouhý aut z levé strany na Romana Brychnáče a ten přesnou střelou z 25-ti metrů vymetl šibenici domácí branky (0:2) - taková branka by snesla i hodnocení Novácké rubriky "Borec na konec". Když pak Michal Ročárek po individuální akci vybídl Petra Machovce k jeho druhé brance v utkání (0:3), zdálo se být rozhodnuto.  Domácí se po vlažném úvodu druhého poločasu však vzpamatovali a zvýšili důraz. Začali nás přehrávat hlavně po stranách a výsledkem byl pokutový kop za faul ve vápně, kterému předcházela naše zbytečná chyba. Domácí nařízenou penaltu s přehledem proměnili (1:3) a znovu se dostali do zápasu. V 70-té minutě navíc přidali druhou branku a na hřišti to začalo jiskřit. Rozvířené emoce a několik sporných zákroků v našem pokutovém území, které mohl hlavní sudí  pan Nikl klidně zapískat, udělali z jasného zápasu drama až do poslední minuty. Domácích bylo najednou plně hřiště a v závěrečných minutách měli určitě navrch. Přesto jsme i díky skvělému zákroku Josefa Žáka v poslední minutě těsné vedení udrželi a připsali si tak druhé vítězství v sezóně.

Nakonec těsné vítězství nám ukázalo, jak je důležité udržet koncentraci až do konce utkání a mělo by být varováním do dalších zápasů. Škoda taky neproměněných šancí. V dobrém světle se ukázali noví hráči i hráči z dorostu.  

 

 

Za kolektiv hráčů Pavel N.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář