Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kolo - Staré Ransko - Leština (A-tým)

2. 9. 2009

4. kolo: Staré Ransko – Leština 3:1 (2:0)

 

Sestava:

 

                                     Tomáš Slanař

Tomáš Málek                Roman Kafka                        Pavel Novosad

                                    Michal Janáček

Josef Žák            Jan Ročárek  Michal Ročárek         Ondra Mišinger

(Míra Vavroušek)

                Jirka Janáček                                  Petr Machovec

  

 

Branky: 1x Jirka Janáček, 1x Petr Machovec, 1x Michal Ročárek

 

 Kdo se v sobotu byť jen trochu opozdil a nestihl začátek utkání, přišel o polovinu brankového přídělu našeho dalšího domácího zápasu. Stále chyběl nemocný kapitán Roman Brychnáč, a tak se do pole tentokrát dostal i Josef Žák.

 

 Už úvodní akce po rozehrání skončila gólem v brance Leštiny. Na centr, rozehrávaný z pravé strany, si naskočil Jirka Janáček a hlavou ho poslal za záda překvapeného brankaře (1:0). To ale nebylo všechno a zaskočení hosté během několika okamžiků inkasovali podruhé. To se v malém vápně prosadil Petr Machovec a s přispěním břevna zvýšil na 2:0. Takový úvod zápasu hosty zaskočil a nechybělo moc a po pěti minutách to mohlo být dokonce 3:0. Hráči Leštiny se však oklepali poměrně brzy a snažili se nepříznivý stav nějak zvrátit. Po jednom z jejich útoků se střela z 20 metrů nebezpečně kroutila do branky, ale jak se později ukázalo, Tomáš Slanař měl tentokrát branky dobře postavené a za jeho zády pouze zazvonila tyč a míč se odrazil mimo. Hosté hrozili především rychlým přechodem do útoku a jejich kvalita byla hlavně ve hře dopředu. Snahu Leštiny o snížení skóre však přibrzdilo vyloučení jejich krajního obránce, který již v polovině prvního poločasu musel po dvou žlutých kartách hřiště opustit. V dobré šanci se pak neprosadili Petr Machovec ani Josef Žák (který tentokrát hrál v poli) a proti hlavičce Jirky Janáčka, která měla gólové parametry, se skvěle vytáhl hostující brankář. Když pak na druhé straně opět zvonila pouze tyč, skončil první poločas 2:0 v náš prospěch.

 Přesto, že jsme vedli, hosté byli ve hře dopředu velice aktivní a v druhém poločase se nám nedařilo delší dobu podržet míč vepředu. Druhý poločas byl spíše o bojovnosti a o bránění. Navíc ještě za stavu 2:0 rozhodčí neuznal Leštině zřejmě regulerní branku a tak rostla (oboustranně) na hřišti i nervozita. Brankových příležitostí jsme měli ale asi víc a jednu z nich využil Michal Ročárek a po průniku z levé strany překonal potřetí hostujícího brankaře (3:0). Pak se zbytečně nechal vyloučit Tomáš Málek a poměr sil na hřišti se vyrovnal. Pak hosté zazvonily už potřetí na konstrukci naší branky a když ani toto varování nepomohlo v poslední minutě se konečně prosadili i gólově (3:1). A tak zápas skončil.

 K další výhře nám velice pomohl skvělý úvod utkání, ale přesto, že jsme do poslední minuty vedli 3:0 nebylo to jednoznačné utkání a hosté byli velmi nebezpeční. Škoda zase zbytečného vyloučení a nedisciplinovanosti některých hráčů. Jinak celé mužstvo odvedlo dobrý bojovný výkon.

 

Za kolektiv hráčů Pavel N.

 

(omlouvám se za případné neobjektivní hodnocení, ale některé situace vypadají jinak z pozice hráče a diváka) 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář