Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. kolo - Staré Ransko - Sobiňov (A-tým)

3. 10. 2010

9. kolo –Staré Ransko – Sobiňov  2:1 (1:1)

 

 

 

Sestava:

 

Luboč Ondráček

 

Tomáš Málek                   Roman Kafka                   Pavel Novosad

 

Michal Janáček

 

Tomáš Dohnal             Roman Brychnáč            Ondra Mišinger

 

                                                                                  (Míra Vavroušek)    

 

                   Michal Ročárek                

 

Jirka Janáček                       Petr Machovec   

 

                        (Zdeněk Zvolánek)

 

 Branky: 1x Jirka Janáček, 1x Petr Machovec   

       

               Po dvou venkovních utkáních se Spartak opět představil na domácím hřišti. Tentokrát bylo na pořadu derby proti nedalekému Sobiňovu, který nás v minulých ročnících několikrát obral o cenné body.   

 

            Díky absenci obou brankářů se mezi tyče musel postavit Luboš Ondráček, o to důsledněji jsme se snažili bránit. Přesto se však hostům podařilo hned v úvodu otevřít skóre. Luboš po střele ze středu hřiště neudržel míč, jeden za Sobiňovských útočníků využil výhodnější pozice, která zaváněla ofsajdem a za zády naší obrany vstřelil snadný gól do prázdné branky (0:1). V dalším průběhu prvního poločasu jsme byli lepším mužstvem, ale naše snažení postrádalo gólovou tečku. Do dobrých pozicí se dostali Jirka Janáček, Petr Machovec a Tomáš Dohnal ale ani jeden z nich se brankově neprosadil. Vyrovnání přišlo až po několikátém rohovém kopu. Pavel Novosad přizvedl centrovaný míč, ten se dostal k Jirkovi Janáčkovi, který sice netrefil tak, jak si představoval, ale míč nakonec s trochou štěstí skončil až v Sobiňovské brance (1:1). Hosté už do přestávky nezahrozili, nás nadále trápila koncovka a ani jasná ruka Sobiňovského obránce v pokutovém území v závěru poločasu nepřinutila sudího pískat penaltu, a tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu 1:1.     

 

            I v druhém poločase jsme byli aktivnějším mužstvem a brzy se to projevilo i na skóre. Petr Machovec pěknou střelou z hranice šestnáctky překonal hostujícího brankáře a strhl vedení na naši stranu (2:1). Sobiňov měl dvě dobré šance srovnat. Při první z nich vytáhl skvělý zákrok brankář Luboš  Ondráček a při druhé zachraňoval na poslední chvíli obětavým zákrokem stoper Roman Kafka. Když se pak na druhé straně neprosadil po levé straně unikající Míra Vavroušek, ani 2x těsně mimo střílející Michal Ročárek a střela Petra Machovce zazvonila jen na břevno, skončilo utkání těsnou, ale zaslouženou výhrou domácích.

 

            Opět se nám podařilo otočit nepříznivé skóre z úvodu zápasu. Navíc Luboš Ondráček skvěle zastoupil chybějící brankáře, a tak i když se střelcům tentokrát nedařilo tak, jak by si představovali, dokázali jsme díky poctivému výkonu všech hráčů vydřít další důležité vítězství.

 

 

 

Za kolektiv hráčů Pavel N.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář